תכנון אסטרטגי בראייתנו
כחברת ייעוץ מובילה, למכון אופק לניהול ניסיון עשיר בבצוע תכנון אסטרטגי עבור חברות רבות. מכון אופק לניהול מאמין בביצוע תהליך תכנון אסטרטגי כולל כבסיס להמשך פיתוחו והתנהלותו הרציפה של התהליך ולא כפעולה חד-פעמית. בתפישת התכנון האסטרטגי, שאנו מנחילים ללקוחותינו, המטרה המרכזית הינה להגיע למצב בו הנהלת החברה תמשיך לבצע את תהליך האסטרטגיה באופן קבוע וכחלק אינטגראלי מתהליכי הניהול. בתהליכים שמבוצעים על ידנו בתכנון האסטרטגי הראשוני אנו מקנים ללקוחותינו את הכלים האנאליטיים ואת המודלים בהם יוכלו להשתמש גם בעתיד בפיתוח הכנת התכנית האסטרטגית. תהליך ניהול ופיתוח אסטרטגי הינו תהליך לוגי, הבנוי נדבך על גבי נדבך.
בראייתנו, תהליך האסטרטגיה הינו תהליך ארגוני כולל ומורכב בו אנו משלבים את מגוון תחומי ההתמחות שלנו כגון הדרכה, שינוי ארגונים, סקרים ומחקרי הערכה, הטמעת גישות ניהול חדשניות ועוד. לכן בכדי להצליח בתהליך ולהגיע אל התוצאות ארוכות הטווח הטובות ביותר, אנו בונים את תהליך התכנון, כך שבסופו המטרות שהוגדרו אכן יושגו ויתחיל מהלך אסטרטגי חדש, שיביא את הארגון לשלב הצמיחה הבא ולרמת הישגים חדשה.
תוצאות אסטרטגיות ארוכות טווח
במישור האסטרטגי ביצע מכון אופק תכניות הבראה למפעלים במשבר, כמו גם תכניות פיתוח צמיחה עסקית, שמבוססים על הנדסת ערך של ליבת הפעילות בפירמה. בין השאר החברה ביצעה את התכנון האסטרטגי של חברת בז"ן בראשית שנות התשעים, אשר היווה כר להתנהלותה ותרם להצלחת שלב ההפרטה של בית הזיקוק באשדוד בשנת 2006. מכון אופק הוביל אף את התכנון האסטרטגי, שהביא להבראת מספנות ישראל והצלחת הפרטת המספנה.
כמו כן, ליווינו תהליכי תכנון אסטרטגי של ארגוני שירות כדוגמת: תהליך הפתוח האסטרטגי של בית החולים לגליל המערבי, תכנון אסטרטגי של חברת שילוח השייכת לצים ופתוח תהליכי מיזוג עסקי, ביצוע תכנון אסטרטגי בצה"ל כדוגמת מיזוג יחידות גדנ"ע, נח"ל וקח"ר, הקמת היחידה הטכנולוגית שלימים צורפה למז"י, תכנון אסטרטגי של כינון מינהל טכנולוגיות במטה הארצי של משטרת ישראל, תכנון אסטרטגי של מינהל האיכות במשרד החקלאות ליצוא תוצרת חקלאית בהתאמה לדרישות השוק בשנות האלפיים, וכן תכנון אסטרטגי של חברות העוסקות בפתוח מוצרים ובמסחר.
מכון אופק לניהול הוביל אף מספר תהליכים אסטרטגיים בחו"ל וביניהם פרויקט לתכנון תהליכי רישות מערך אכסניות בינלאומי עבור IYHF (אחוד אכסניות הנוער הבינלאומי), ופרויקט לצמיחה עסקית של חברה אמריקאית לשירותי קייטרינג לחברות התעופה המובילות בעולם.
אסטרטגיית צמיחה
שיעור צמיחת השוק של כל פירמה הוא מבחן שיווקי אסטרטגי טהור. העיקרון המנחה של השיווק האחיד הוא התעלמות מהגוונים של שהשוק. החברה העסקית מגוונת, הטרוגנית ופלורליסטית אך התכנון האסטרטגי מושתת על זיהוי פוטנציאל הבידול. ברוב המקרים תכונה זו מתוכננת במכוון (במיוחד בתחום ההי-טק). לאחר שאנו מאתרים את הכיוון האסטרטגי שמתאים לארגון אנו מפתחים תהליך של בחינת היתרון תחרותי המתמשך ופתוח אסטרטגיית הצמיחה במסגרת השוק והמוצרים.שירותים.
בתחום האסטרטגיה משלבת החברה את הפעילויות הבאות:
הכנת מפה אסטרטגית במערך תרשימי סיבה – תוצאה בחמשת מישורי הפעילות העיקריים:
1) ניהול – קבלת החלטות
2) פיננסים – תקציב
3) תפעול – תהליכי בצוע
4) שיווק – לקוחות
5) משוב והתחדשות- למידה ארגונית.
המפה האסטרטגית מציגה את התוצאות העסקיות ויצירת הערך של הארגון כלפי לקוחותיו.
ניתוח ממשקי היתרון בתחומי הליבה עם חסכי הסביבה העסקית
פיתוח וניתוח ערך החלופות ללקוחות הפירמה
פיתוח מתודולוגיה למינוף היכולות בתחומי הליבה
הכנת Road Map לתכניות האופרטיביות של המערכים השונים בארגון
גיבוש מערכת המדדים לבחינת העמידה ביעדי ההנהלה ומנהלי יחידות הארגון השונות
הכנת תכנית עבודה מקושרת תקציב
עצוב מערך המידע וזיהוי תשתיות מחשוב ארגוניות התואמות לצרכי התכנית האסטרטגית
כתיבת מפרט דרישות (RFP) לארכיטקטורה החדשה שנדרשת למערך המחשוב הארגוני
מעקב ובקרה ליישום התכנית הנבחרת
כלים מסייעים בתהליך תכנון אסטרטגי עם לקוחותינו:
ניתוח KSF במקביל לניתוח CSF
מיפוי מרחב קוגניטיבי של דרגי ניהול וגורמי בצוע
הפעלת מערך "Delphi" של מומחים
מודל ה – PROSPECTOR לקידום תהליכי חשיבה יצירתית
ניתוחי הנדסת ערך (Values Engineering)